Christoffer fick under julmarknaden ta emot utmärkelsen Lions FAME i Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius.

På fredagskvällen hade Lions Club Aneby sin årliga julmarknad på Fredstorget i Aneby. Från scenen bjöds det dels på julmusik i olika dess former men även prisutdelning av utmärkelsen Lions FAME.

Hembakat fikabröd gick att inhandla från en skolklass.

Mycket folk hade denna kväll tagit sig till Fredstorget. Förutom den passande snön så fanns det på torget företag, organisationer, partier och skolklass som tillsammans med kommunens nyinvesterade trädbelysning bidrog till att julstämningen med lätthet spreds bland de som besökte marknaden.

I Moderaterna monter fanns det en blå tomte.
Kent Inge Karlsson var en av de engagerade i Lions.
Bertil Aronsson från Lions såg till att det nappade i fiskdammen.

Arrangören Lions Club Aneby visade upp sig på flera platser på torget där de exempelvis erbjöd fiskdamm, korv med bröd, granar, chokladhjul och paketlotteri. Andra aktörer gav möjlighet att bland annat inhandla godis, kransar, honung och hembakat fikabröd.

Peter Löfqvist har sålde honung i olika dess former.
Pelle Ahlgren från Lions serverade korv och glögg.
Godisremmar fanns till försäljning.

Vid 18:30-tiden var det dags för utdelningen av utmärkelsen Lions FAME, vilket är en förkortning av För Aneby Med Engagemang. Priset delas ut av Lions Club Aneby till någon som gör en berömvärd insats för kommunen och dess invånare. Innan motiveringen lästes upp ropades vinnaren upp på scenen. ”Välkommen upp Christoffer Gustafsson!”

Lions Club Aneby gratulerade Christoffer Gustafsson.

Christoffer har sedan förra året arbetat som fritidsledare inom Aneby kommun, och har gjort så med bravur. Passande nog hölls även öppet hus i den forna Apotekslokalen där kommunens fritidsgård håller på att växa fram. – Att kunna få tillbaka en fritidsgård, så som det fanns när jag var ung, har varit en stor önskan som jag haft, berättar Christoffer för AnebyNytt och ser sig, med ett leende, runt om i den än så länge spartanskt inredda lokalen.

Christoffer Gustafsson vinnare av Lions FAME.
I den blivande fritidsgården var det under kvällen öppet hus.

Motivering lyder:

”Genom ett aktivt och omtänksamt arbete, delvis genom att tänka utanför boxen, har Christoffer lyckats i sitt arbete som fritidsledare. Han har genomfört många spännande aktiviteter och har stor del i att Aneby ungdomar för första gången på 20 år får en fritidsgård. Christoffer är För Aneby Med Engagemang (F.A.M.E)”

Vårrullar fanns till försäljning.
LO fanns på plats.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait