Manskörssång, servering och köpkraft på Gröna Lund

Text & foto: Kjell Olof Bohlin. Foto: Ingegärd Malmberg Bohlin.

Det strömmade folk till marknaden på Gröna Lund den gångna helgen, 25-26 november. Den gamla stationsplanen var fylld av fordon och inne i huvudbyggnaden trängdes besökarna kring läckra bakverk och efterfrågade skinkmackor.

Det finns mycket att välja på för den köpsugna.

På andra våningen var den trivsamma trängseln ännu mer påtaglig. I flera rum fanns alla tänkbara juldekorationer. Flera av föremålen var tillverkade av ägaren Niklas Eklund, bland annat träänglar och ljusstakar i smide.

Den pyntade julgranen prydde sin plats.

I stora serveringsrummet fanns en smyckad julgran, juldukar och hög stämning bland sittande gäster.

Juligt i Ådala handelsbod.

I Ådala handelsbod fanns en påtaglig julstämning bland köpmansdisk och livsmedel med julanknytning. Utanför handelsboden fanns flera utställare med vackra dörrkransar på borden.

Haurida-Vireda manskör sjöng jullåtar.

Haurida-Vireda manskör sjöng kända och mindre kända julsånger under söndagen. Bland de kända sångerna fanns ”Jag drömmer om en jul hemma” och ”Nu tändas tusen juleljus”.

För många var ”Jag vill ha tillbaks den gamla julen” mindre känd. Där fanns dessa rader: ”Jag vill ha tillbaks den gamla julen / just precis som den var förr / Snödrivor framför vår dörr / jullekar med riktig snurr.”

Niklas Eklund vid korvboden.

Vid korvboden fanns Niklas Eklund, som förutom korv att grilla sålde lotter med generösa vinster.

Julpynt till försäljning.

Kommande helg väntar ännu en stor attraktion i bygden. Då är det dags för traditionell julmarknad på Åsens By. Mängder av utställare finns i olika byggnader och om snön blir kvar går det att åka häst och släde genom byn.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait