2023-10-14, Räddningstjänsten i Aneby fick göra nattlig utryckning till Frinnaryd

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 01:30-tiden natten mot lördag fick Räddningstjänsten i Aneby med ledning från Tranås styra till Frinnaryd där det i en villa luktade bränt och brandvarnaren löst ut.

Räddningstjänsten i Aneby med ledning från Tranås larmades till platsen.

När räddningstjänsten sökte efter orsaken till den brända doften lokaliserades det till skorstenen.

Första insatsperson och styrkeledare Markus Levin har snabbt bildat sig en uppfattning och ger en lägesrapport till styrkan vid deras ankomst.

– I en av kanalerna, där det egentligen inte ska vara varmt, har det av någon anledning börjat att glöda, anledningen är just nu oklar, men det kan kanske vara ett gammalt fågelbo som börjat glöda när det blivit varmt i kanalen bredvid. Det har varit ett finmaskigt nät vid huven de senaste tio åren, så det är inget som kommit dit nu, förklarar Jon Forsärla, räddningstjänstens insatsledare från Tranås.

Insatsledare Jon Forsärla larmades till platsen.
Räddningstjänsten var snabbt på plats i Frinnaryd.

– Vi håller på att sota ur kanalerna, men just i den kanalen som vi haft glödbranden lyckas vi inte sota ur hela vägen, berättar Forsärla.

Två personer ur räddningstjänsten fick ta sig upp på taket för att sota ur kanalerna.

– Antagligen har det puffat till så det kommit ut lite rök och löst ut brandvarnaren, men det är inte rökigt inne i villan nu. Vi stannar kvar här tills vi ser att temperaturen har sjunkit. Vi kommer utfärda ett eldningsförbud i kaminen till dess att en senare kontroll gjorts där de kommer att gå ner i kanalen med kamera och inspektera, säger Forsärla.

Räddningstjänsten säkrade sig med en säkerhetslina runt skotstenen.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait