”After week” – premiär för en ny mötesplats i Vireda

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Sista fredagen i september fanns det två olika aktiviteter i Aneby kommun som avslutade veckan på ett festligt och gemenskapsbefrämjande sätt. Inne i centrum var det ”After work” i restaurang Byn. I den västra kommundelen var titeln ”After week” på samlingen i Vireda Pingstkyrka.

Det var första gången erbjudandet om ”After week” gått ut till bygdens folk och därför var det osäkert hur många som skulle komma. Redan vid öppningsdags kl.18.00 var parkeringen välfylld. Till sist var det svårt att hitta en parkeringsplats för besökarna. Enligt Folke Wilhelmsson räknade man in 90 besökare.

Vad hände denna sensommarfredag i den rymliga Pingstkyrkan?

I entrén grillades hamburgare i snabb takt av bland annat Thord Granlinger och Mikael Målevik.

Inne i församlingsvåningen fanns sedan tillbehören och drycken. Den som önskade kunde även köpa chipspåse eller påse med ostbågar. Dessutom ingick kaffe och god kaka i det kundvänliga priset.

Skärmbilder på personer som presenterades genom bibelord eller sångtext.

I församlingssalen fylldes borden med barn och vuxna och det dröjde inte länge innan livliga samtal startade. På ena väggen visades bilder på ett antal församlingsmedlemmar, som valt en bibel- eller sångtext som ett budskap om betydelsen av sin kristen tro. Församlingens pastor Hanna Törngren presenterade sig, eftersom hon är ny i tjänsten.

Skärmbilder på personer som presenterades genom bibelord eller sångtext.

Barnen gick sedan ner i den rymliga undervåningen, där det fanns plats för lek och spel. Innebandyklubbor och bordtennisracket användes flitigt. I ett särskilt rum fanns ett biljardbord, som tidigare stått i Vireda ungdomsgård. Runt detta bord fanns både barn och vuxna, ivriga att lära sig spelreglerna.

Samling kring biljardbordet.
Aktiviteter runt pingisbord.

Kan hända att det goda gensvaret på denna verksamhetsform betyder att en ny inbjudan till ”After Week” snart dyker upp.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait