2023-09-16, Allvarlig trafikolycka på riksväg 40 mellan Nässjö och Eksjö

Text & foto: Tobias Marbenius.

UPPDATERAD. Räddningstjänst, poliser och ambulanser fick vid 19:30-tiden på lördagskvällen rycka ut till riksväg 40, straxt utanför Nässjö där det inträffat en mycket allvarlig trafikolycka.

Riksväg 40 stängdes av för trafik vid olycksplatsen.

Vid olyckan hade två personbilar kolliderat. Kollisionen var kraftig och flera personer befarades redan inledningsvis vara skadade. Erik Creutz, vakthavande befäl hos polisen meddelar att ett av fordonen fattade eld i samband med kollisionen.

Två personbilar hade kolliderat.

Flertalet räddningsenheter skickades till platsen. Under räddningsarbetet stängdes vägen av för trafik. Trafikradion gick ut med upplysningen att bilister skulle se upp i backspegeln och ge fri väg för flera brådskande ambulanstransporter till de närliggande sjukhusen.

Flera personer var svårt skadade.

Enligt Smålands-Tidningen är totalt åtta personer drabbade.

Fordonen hade efter kollisionen hamnat i diket.

Erik Creutz, vakthavande befäl hos polisen meddelade vid kl 01 natten till söndag att en person, en kvinna i 40-årsåldern, har till följd av olyckan avlidit. Anhöriga är underrättade.

Presstjänsten på Region Jönköpings län meddelade sent på lördagsdygnet statusen på tre av de drabbade som inkommit till akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov. En kvinna i medelåldern och en yngre man med livshotande skador, samt en yngre kvinna med allvarliga skador.

UPPDATERING 230917. På söndagsförmiddagen rapporterade även Höglandssjukhuset statusen på de drabbade som inkommit till deras akutmottagning. En man i medelåldern livshotad skadad, två personer, en yngre man och en man i medelåldern med allvarliga skador samt en man i åldern mellan 20-29 år med vad som betecknas som lindriga skador.

Ambulans, polis och räddningstjänst arbetade på platsen.

När räddningsenheterna anlände till platsen stod båda fordonen i diket.

Fordonen var kraftig demolerade. En av bilarna fattade vid kollisionen eld.
Polisen ska göra en teknisk undersökning av fordonen.

En förundersökning med rubriceringen vårdslöshet i trafik är inledd och båda fordonen har tagits i beslag för teknisk undersökning, enlig Erik Creutz på polisen.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait