Musik i sommarkväll avslutades i Vireda kyrka

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Under tre sommarmånader har programmet ”Musik i sommarkväll” pågått i regi av Svenska Kyrkan i Aneby pastorat. Själva avslutningen på den uppskattade serien skedde i söndags kväll i Vireda kyrka. Då medverkade Karin Björkman Bodalen och Jonas Magnusson med ett blandat program där visan fanns i centrum.

Jonas Magnusson har varit verksam som kantor i Aneby pastorat och är nu bosatt i Jönköping med kantorstjänst i Stenstorp utanför Falköping. Sopransolisten Karin Björkman Bodalen är bosatt i Forserum och fick ringas in som ersättare för Caroline Hedevik, som fått förhinder.

Jonas Magnusson och Karin Björkman Bodalen avslutade årets upplaga av ”Musik i sommarkväll”.

Ingegärd Malmberg Bohlin välkomnade och och berättade att vi genom kvällens program knyter ihop sommarsäcken.

Rubriken för programmet var ”Hem för hjärtats ro” och bland många inslag fanns detta:

  • Dan Anderssons ”Jag väntar vid min stockeld” med sång av Jonas inledde programmet och följdes av ”Man borde inte sova” i en norsk version, med Karin som solist.
  • Olle Widestrands ”Tron är för mig en sommaräng” kändes relevant en sensommarkväll.
  • Jonas tillbringar en del av sommaren på Gotland och framförde med bravur ”Gotländsk sommarnatt” med en somrig text.
  • För många var Jonas tolkning av ”Fattig bonddräng” en höjdpunkt i programmet.
  • ”You raise me up” är känd främst genom Josh Gorban men har norsk bakgrund. Den sjöngs i duett och blev till sist i programmet även ett extranummer.
  • Paret Mikael Wiehe och Björn Afzelius fick med sina kompositioner gott om utrymme i konserten.
    Avsnittet började med Wiehes ”Strö all min kärlek” och fortsatte med Afzelius ”Ljuset”, som enligt undertecknad är det bästa som han skrivit. ”Vi är en sekund / i epokernas ström / men vårt liv är en oersättlighet” är rader som fastnar. Den visa som Wiehe skrev till Afzelius begravning, berörde lyssnarna. Sången heter ”Den jag kunde va”.
  • ”Esmeraldas bön” från Ringaren i Notre Dame och ”Ljuvligt att vara Gud i din boning” från den katolska traditionen, framfördes innan en kort andakt, där Kjell Olof Bohlin nedbad välsignelsen över de 30 närvarande lyssnarna. Innan den framfördes citerade Bohlin några rader av författaren Tomas Sjödin: ”Att välsigna är en handling, som förmedlar Guds aktiva välvilja. Den som välsignar blir en kanal för Guds möjligheter, stöd och kraft.”

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait