2023-08-07, Tre personer fast i hiss på särskilt boende i Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 17-tiden på måndagen fick Räddningstjänsten i Aneby rycka ut till ett särskilt boende i Aneby där tre äldre personer befann sig i en hiss som hade fått driftstopp mellan två våningar.

Den hissen som använts mest frekvent på boendet hade fått problem efter strömavbrott som varit och var tillfälligt avstängd i väntan på reparation. Under tiden hänvisades hissresenärerna till en annan hiss som vanligtvis fraktar mat till de olika våningarna.

Av någon anledning blev det driftstopp även i den hissen.

– Hissen hade stannat mellan två våningar, vi kunde genom fönsterrutan i dörren se och ha kontakt med de tre personerna som befann sig i hissen, berättar Markus Levin, första insatsledare och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Räddningstjänsten fick rädda tre nödställda ut från en hiss.

– Vi kunde med hjälp av en kod återställa hissen, så efter det gick den igång igen. Men en hisstekniker kommer att gå igenom hissen innan den används igen. Efter strömavbrott i länet har hissteknikerna fått fullt upp, så till denna hissen hade de lång resväg fram, så då fick vi rycka ut. De tre som befann sig i hissen verkar ha klarat sig bra, berättar Levin innan de återvände till stationen.

Stefan Andersson, enhetschef på boendet, tycker att det är tråkigt att de tre äldre personerna fastnade i hissen.
– Tidigare under dagen har det varit en hisstekniker på plats och kontrollerat hissen som nu stannade, berättar han.

Boendet har ytterligare en hiss som är i drift.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait