The Roads – supermusikalisk kvartett som besökte Stalpets café

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Ett bejublat musikprogram framfördes på Stalpets café förra söndagen. I gruppen ”The Roads” ingick följande fyra: Kasper Skarrie, sång och presentation, Gabriel Skarrie, piano och sång, Moses Reed gitarr och sång och Viktor Gabrielii, gitarr och munspel.

”The Roades” på Stalpets scen.

Kasper Skarrie kom fram till AnebyNytts utsände och berömde förra årets reportage med översvallande ord. Nu gäller det att presentera en liknande artikel, tänker undertecknad.

”För oss är det trevligt att vara här, vi kommer att framföra ett blandat program och tar hjälp av en tombola med siffror på bollarna. Dessa siffror får oss att välja låtar både från förr och nu.”

Redan i artikelns början nämns de artister som lyftes fram i programmet: Ed Sheeran, Ted Gärdestad, Neil Young, Benjamin Ingrosso, Kent, Gyllene Tider, Elton John, Stevie Wonder, Beatles, Ola Salo och Toto. Till dessa kända artister kom anknytningar till Håkan Hellström.

I början av programmet fick den talrika publiken lyssna till ”Shivers” av Ed Sheeran och Beatleslåten ”Here comes the sun”.  Betydelsen ”gåshud” på Sheerans låt kändes relevant vid framförandet.

Ur Benjamin Ingrossos repertoar hämtades låten ”Smile”, skriven till systern Bianca.

Publiken verkade njuta till fullo.

När det var dags att lyssna till Ted Gärdestads ”Snurra min värld” fick Gabriel Skarrie ta hand om solistmikrofonen.

Neil Young fick bidra med den riviga countrylåten ”Heart of gold”. För ett suveränt solo på munspel svarade Victor Gabrielii.

Kasper berättade om ett besök vid en skola i Kenya. Där mötte han namnet ”Aneby Lions”, eftersom organisationen skänkt en större stumma till just den skolan. Det följde en hyllningsapplåd till den lokala hjälporganisationen! ”Det är fantastiskt med kärlek” fastställde Kasper innan Per Gessle och Gyllene Tider fick plats i programmet med kända låten ”Kung av Sand”.

Kasper Skarrie var solist och presentatör.

När Moses Reed sjöng tillsammans med Kasper i en av Beatles mest kända låtar, ”Let it be”, blev applåden särskilt kraftfull!

Storslagen musik av gruppen ”Kent” blev ett självklart inslag i konserten. The Roads tolkning av låtarna ”Utan dina andetag” och ”Sverige” var magisk!

”Två idoler som jag haft länge är Elton John och Stevie Wonder”, berättade Kasper.  Tillsammans skrev de låten ”Finish Line” som gruppen gav full rättvisa till ackompanjemang av Stalpets brusande vatten.

Smålands stolthet Ola Salo är prästson och hette från början ”Rolf Ola Anders Svensson”. Hans kända låt ”Calleth you” framfördes med den äran till musik, sång och tamburinspel.

Artisternas glada barn förgyllde konserten.

När ägaren till Stalpets café Marina Janehed tackade gruppen The Roads för en minnesvärd kväll, bad hon samtidigt om en gåva till byggnadernas upprustning.

Som extranummer spelades Toto-låten ”Hold the line” med ett inslag av falsettsång!

”Njut av en god sommar” uppmanade slutligen Kasper Skarrie de många nöjda besökarna.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait