2023-06-13, Markbrand i skogsdunge vid Parkskolan i Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 14:15-tiden på tisdagen upptäckte en person att det pyrde från marken i en skogsdunge i närheten av Parkskolan, på Duvgatan i Aneby.

En person upptäckte att det pyrde ur marken och ringde larmnumret 112.

Räddningstjänsten i Aneby larmades ut och inom några minuter var de på plats och kunde påbörja släckningsarbetet. Det var till synes ett mindre område som det rök ifrån, men när räddningstjänsten började att gräva märktes att det gått ner på djupet. Med spade och vatten fick de kontroll över situationen.

Orsaken till branden är oklar.

Räddningsfordonen på Duvgatan.

Detta var dagens tredje larm för Räddningstjänsten i Aneby. På morgonen larmades de till en terrängbrand på norra industriområdet.

Vid lunchtid larmades räddningstjänsten till ett brandtillbud staxt utanför Aneby samhälle. Där det börjat brinna i gräset på en åker. När räddningstjänsten anlände var det redan släckt av personer som befann sig i närheten.

Räddningstjänstens andra larma för dagen var en gräsbrand på en åker.

I Aneby kommun är det sedan igår, den 12 juni, beslutat om att det är ”skärpt eldningsförbud”, Tidigare har det utfärdats ett eldningsförbud, men nu är det alltså skärpt – vilket exempelvis innebär att all form av eldning och grillning i skog och mark är förbjuden, även på fasta grillplatser. Det är även förbjudet att elda i annat syfte än att grilla i sammanhållen bebyggelse.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait