Många anhöriga lockades till förskolans sommarfest i Vireda

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Det var liv, rörelse och feststämning utanför Vireda skola i onsdags, då var det dags för stor sommarfest med många spännande inslag.

Den prisbelönta förskolläraren Malin Gummesson välkomnade barnen och deras anhöriga till en sommarfest med många programpunkter. Det utlovades dans, lekar, sång och dramatik.

Under den inledande dansen förenades alla i en lång ring runt skolgården. Till den inspelade musiken bjöds det på fartfylld dans. Inslagen handlande om ett plötsligt stopp, om att stampa takten och att lägga sig ned på den dammiga marken. Trots fina sommarkläder tvekade varken barn eller föräldrar att följa anvisningarna.

En inledande dans.
Dans med rörelser på skolgården.

Många av barnen deltog i en uppsättning av den klassiska sagan ”Rödluvan och vargen”.

Mormor låg på sin madrass och väntade besök av barnbarnen. Dessa kom klädda i vackra röda kläder och hucklen i samma färg. Det visade sig att vargen intagit mormors plats och slukat både henne och senare också barnen. En jägare med kniv fanns inom räckhåll och lyckades rädda både mormor och barnen. De deltagande skådespelarna visade på talanger och förmåga till inlevelse.

Förskolebarn framförde välbekanta ”Idas sommarvisa” och de anhöriga på plats sjöng gärna med.

Sagan om rödluvan och vargen.

De åtta förskolebarn som nu skall lämna förskolan och gå in i den väntade skolklassen, ställde sig på trappan och belönades med var sin påse innehållande olika arbeten som skapats under året. På varje påse fanns ett porträtt av den elev, som mottagit påsen. Linus från prästgården visade stolt upp sin påse.

Därefter blev det klippning av ett blågult band, som tecken på att det snart börjar en ny tid.

Barnen som nu växt ur förskolan och till hösten börjar i förskoleklassen.
Linus visar upp sin fina påse.

Innan det var dags för en tipspromenad på området, avtackades lärarna för sin gedigna insats med ett presentkort.

Som en liten extra trivsam händelse kan nämnas att Anebynytts reporter med fru inbjöds av grannpojken Linus till sommarfesten. När undertecknad svarade att ”det får vi tänka på” undrade Linus, som för ett år sedan flyttade från Danmark till Vireda, vad som menades med detta svar. ”Mamma kommer dom till sommarfesten?” När vi fått tiden av mamma Sidsel kunde vi svara ja.

Den 14 juni är det stor skolavslutning i Lommaryds kyrka. Även då är Anebynytt på plats!


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait