Björkenäs missionshus firade nationaldagen genom läsarsånger och berättelser om trons betydelse

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Det har blivit en tradition att öppna Björkenäs missionshus, ett av landets äldsta bönhus, för firande under nationaldagen. 

Besökarna i Björkenäs missionshus.

Omfattningen av de medverkandes skara är imponerande. Olle Ekstedt, med släkt i Björkenäs, hade samlat medverkande från Småland, Västergötland, Västmanland, Sörmland och Östergötland. Tillsammans med Magnus Öljarstrand ledde Ekstedt ett program fyllt av sånger, musikupplevelser och berättelser om tro.

Programledaren Olle Ekstedt med sitt dragspel.

Bland de sånger som den stora sångarskaran framförde fanns dessa: Sjung evangelium om Jesus / Han går omkring gör väl och hjälper alla / Vårvisa / Solljusa morgon / Som vår dag är. Det välfyllda missionshuset fick lyssna till solo- och duettsånger och uppläsning av dikt.

Bland de instrument som användes fanns flera dragspel, gitarr, bas, saxofon och piano.

Förkunnaren Eje Larsson.

Eje Larsson från Frövi talade om betydelsen av det goda samtalet och utgick i sin utläggning från Jesu samtal med Nikodemus i Johannes evangelium.

Framförandet av sången ”En bro över mörka vatten” och saxofonsolot ”Amazing grace” gjorde starkt intryck på lyssnarna. Programledaren Roland Forsberg framförde ett tack till de medverkande innan församlingen förenades i nationalsången och servering i bänkarna.

Saxofonisten och sångarskaran som kom från spridda håll runt om mellersta Sverige.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait