Kaniner hittades i kundvagn på ICA i Aneby – stort medieuppbåd

Text & foto: Tobias Marbenius.

På måndagen runt klockan 17:30 gjorde en kund som skulle handla på ICA i Aneby en ovanlig upptäckt när en kundvagn skulle dras ut från kundvagnsparkeringen intill fordonsparkeringen. I en kundvagn som var inkörd i en annan kundvagn fanns det två levande kaniner.

Kaniner som dumpats i ICAs kundvagn. Foto: Privat.

Personen som upptäckte kaninerna tog kontakt med kassörskan inne på ICA och hon, förvånad över händelsen, slog en signal till vännerna och djurvännerna familjen Engelbrekt. Dottern i familjen, 17-åriga Cornelia, har ett stort djurintresse och har flertalet kaniner sedan tidigare.

Cornelia Engelbrekt går på Tenhults naturbruksgymnasium och har ett stort djurintresse.

När det ovanliga samtalet kom, om familjen lite snabbt kunde ta hand om ett par dumpade kaniner på ICA, så var svaret ett självklart ja.

Cornelia lade ut bilder på kaninerna tillsammans med en text i gruppen Aneby Anslagstavla på Facebook, där hon efterlyste ägarna. Flera reagerade på inlägget och flera kommentarer som, ”vem gör så?” och ”hur sjuk kan man va?” kunde man läsa, men även kommentarer som hyllade Cornelia som gjorde hjälteinsatsen att ta hand om dem.

Familjen Engelbrekt har flera kaniner sedan tidigare, och nyligen föddes ytterligare en kull.
– Men det fanns plats för två till, säger Cornelia.

Kaninerna är sociala och i bra skick, berättar Cornelia.

– Kaninerna var välmående och mätta, men törstiga, berättar Cornelia.

Efter att Cornelia berättade om händelsen på Facebook började media att höra av sig.
– Smålands-Tidningen har varit här, Sveriges Radio P4 Jönköping har ringt, Newsner har gjort en intervju och straxt är vi med i direktsändning i Efter Fem på TV4, berättar Cornelias mamma, Maria, när klockan närmar sig 18 på torsdagskvällen.

Cornelias pappa, Joakim, har sett till att telefonen som det ska filmas med är laddad. Det är även han som ser till att uppkopplingen mot TV4 fungerar som det ska.

Cornelia och Maria Engelbrekt tillsammans med kaninerna när Erik Tensén filmar.

Vännen, artist- och medievana Eric Tensén är med och ska filma under intervjun. Han coachar och ser till att allt blir så bra som möjligt. Det som Cornelia är lite nervös för är vad det är för frågor de ska ställa, även om Eric inte har svaret på det, så överför han ett lugn.

Från kontrollrummet rapporterar TV4 via telefonen att det är en halvminut kvar till direktsändningen. Mamma Maria tar upp en av kaninerna i famnen och Cornelia lyfter upp den andra lagom till intervjun drar igång. Intervjun gick bra, och kaninerna skötte sig fint.

– Man vill ju tro att någon har tagit dem från någons bur och sen busat till det med att sätta dem i kundvagnen, säger Maria och har ett hopp om att ägarna hör av sig. Att ägaren skulle göra så här, känns märkligt.

Cornelia och Maria blir intervjuade av TV4. Filmade gjorde Eric Tensén.

Vi på AnebyNytt följer såklart händelserna om kaninerna. Saknar du kaninerna, vet var de hör hemma eller har tips på hur de hamnat i kundvagnen. Tipsa AnebyNytt på info@anebynytt.se

Inslaget från TV4 går att se här…


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait