En person omkom efter gårdagens lägenhetsbrand i centrala Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius.

Efter det stora räddningspådraget med anledning av en lägenhetsbrand i centrala Aneby under gårdagen fördes en person till sjukhus med ambulans. Trots att livshjälpande insatser sattes in gick tyvärr inte livet på personen att rädda.

Den tekniska undersökningen genomfördes av polisens kriminaltekniker under tisdagen.

När rökdykare gick in i den rökfyllda lägenheten hittades en person. Livräddande insatser gjordes på plats och under ambulansfärden till sjukhus. På sjukhuset pågick under natten de livräddande insatserna, men tragiskt nog gick inte livet att rädda.

– Efter branden spärrade vi av lägenheten och under dagen har vi genomfört en teknisk undersökning. En teknisk undersökning gör vi för att försöka ta reda på vad som hänt och vad som har orsakat branden, berättar på tisdagskvällen polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

Polisens kriminaltekniker försöker ta reda på vad som hänt.

Svenska kyrkan i Aneby har med anledning av händelsen idag öppnat upp kyrkan. ”Välkommen in och tända ett ljus eller sitta ner en stund” skriver de på sina social kanaler.

Anhöriga till den avlidna personen är underrättade.

Läs även: En person avförd till sjukhus efter lägenhetsbrand i Aneby


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait