Kulturskolans häftiga vårblåsning i Vireda pingstkyrka

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

I tisdags, dagen efter vårdagjämningen, bjöd kulturskolans blåsare på en häftig vårblåsning i Vireda pingstkyrka. Inte mindre än femton olika nummer spelades av elever på olika blåsinstrument.

Besökande under konserten i pingstkyrkan.

Blåsläraren Bosse Vingren hälsade välkommen och utlovade en omväxlande kväll med eleverna i huvudrollen. Några var nybörjare och andra hade spelat på sitt blåsinstrument i flera år.

De yngre förmågorna fick starta det digra programmet.

Först ut var Ellen och Valdemar, båda förstaklassare. De spelade med total koncentration låtarna ”Twins” och ”Var bestämd” på var sin kornett.

Bill har just avslutat sin soloinsats.

Därefter var det dags för Bill att spela välbekanta ”Blinka lilla stjärna” tillsammans med kvällens orkester.

På den något större trumpeten framförde sedan Oliver och Elnata samma låt i ett annat arrangemang. Emily och Hasse fortsatte med filmmelodin ”My heart will go on”.

Osaid spelade med stor inlevelse den franska låten ”Au claire de lune”.

Med häftig rytm var det dags för Elvira och Signe att framföra ”Oh when the saints go marching in”. De lyssnande i lokalen hade svårt att sitta still till de häftiga rytmerna.

Trioblås av stycket ”Björnen sover”.

När Elsa på sin trumpet hade spelat ”Till Paris” gick ”Viredatrion” loss på ”Björnen sover” i ett jazzigt arrangemang.

Erfarne trumpetaren Hjalmar i klass nio spelade sedan med bravur ”La det svinge” med norsk bakgrund.

”Blåsdragsorkestern” med sina samlade resurser avslutade vårblåset med fyra olika låtar: Blommig blues, Aura Lee (Love me tender), Tillbaka igen och Old McDonald had a farm.

Blåsläraren Bosse Vingren tillsammans med två elever.

Både musikanterna, de anhöriga och övriga besökare kunde lämna konserten med extra mycket vårkänslor. Bosse Vingren påminde om ännu ett tillfälle att möta musik i vårens tid. Torsdag den 30 mars spelar Aneby Symphonic Band, Aneby kammarorkester och Ungdomsorkestern i Aneby Konserthus.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait