Motorbuller och goda smaker i Bälaryd – en dag för hela familjen

Text & foto: Tobias Marbenius

På lördag den 24 september är det dags för Veteranträff vid Bälaryds bygdegård. Till evenemanget har det bjudits in folk med traktorer, veteranbilar, veteranmopeder och A-traktorer.

– Det är första gången vi anordnar en veteranträff, så det är mycket planering, berättar Birgitta Svensson, som är ordförande i Bälaryds bygdegårdsförening.

Att det vankas veteranträff går inte att ta miste på – om man passerar Bälaryds bygdegård på länsväg 132.

Föreningen har planerat för att ta emot 240 utställningsfordon och 500 besökande bilar.
– Tack vare goda markägare som upplåter sina gärden nu efter sista skörden har vi möjlighet att ge plats till både utställare och besökare. Vi har lyckats engagera ca 40 funktionärer, vilket vi är glada och tacksamma för. Det vi inte styr över är vädret men givetvis önskar vi en fin höstdag, berättar Birgitta.

Föreningen som har en arbetande styrelse och medlemmar som hjälper till började planera veterandagen redan i början av året och har sedan dess haft flera sammankomster. På den träffen som var förra veckan hade även funktionärerna bjudits in.

Förutom fordonen så kommer det finnas aktiviteter som passar för hela familjen, exempelvis tipspromenad, marknadsknallar, hoppborg, chokladhjul, museet är öppet. I matväg kommer det att finnas våfflor, grillat och thaimat.

– Det blir även musikuppträdanden med Hellström Family Band. De kommer att finnas på plats och spela från klockan 13, berättar Birgitta och hälsar alla varmt välkomna till Bälaryds bygdegård på lördag den 24:e september. Utställningen öppnar klockan 10.

Annons

2 Kommentarer on “Motorbuller och goda smaker i Bälaryd – en dag för hela familjen

    1. Hej Annika,
      Vi befann oss på Företagsmässan i Aneby den dagen, så tyvärr hade vi ingen möjlighet att närvara i Bälaryd – annars hade vi såklart varit på. Vad jag hört så var det ett trevligt och lyckat evenemang, kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait