2022-08-05, Stort räddningspådrag efter trafikolycka vid Blå Grindar

Text & foto: Tobias Marbenius

Vid 13:20-tiden larmades flera räddningsenheter till en trafikolycka mellan en personbil och en skåpbil vid Blå Grindar utanför Aneby.

UPPDATERING: Höglandssjukhuset i Eksjö meddelade i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen att en man i 40-årsåldern vårdas för allvarliga skador.

Räddningstjänsten från Aneby och Tranås, poliser och flera ambulanser larmades ut till olycksplatsen. Olyckan hade inträffat vid Blå Grindar-korset på gamla riksväg 32.

Enligt uppgifter som AnebyNytt tagit del av ska ett fordon kommit körandes från Aneby-hållet och ett fordon från Bredestad. Efter kollisionen i korsningen hamnade båda fordonen på sidan av vägen. Den ena ståendes på hjulen och den andra blev liggandes på taket.

– Vi har fem drabbade personer, 4 vuxna och ett barn, berättar insatsledare Jon Forsärla från Räddningstjänsten i Tranås. 4 stycken färdades i ena bilen och en person i den andra. Samtliga var talbara och hade tagit sig ut från fordonen innan vi anlände till platsen.

– Ena personen låg utanför sitt fordon. Av säkerhetsskäl fixerades personen på båren innan avfärd till Höglandsjukhuset i Eksjö, skadeläget kan jag inte uttala mig om, berättar insatsledare Jon Forsärla.

Boende i området hade innan räddningsenheterna kom fram varit behjälpliga med stolar till de drabbade.

Fyra ambulanser, två polisfordon och flera fordon från räddningstjänsten fanns på plats. Vägen förbi olycksplatsen mot Aneby kunde hållas öppen för trafik växelvis. Gamla riksväg 32 i riktning mot Marbäck var blockerat av räddningsfordon.

Ett mindre läckage av olja uppstod och sanerades med saneringsmedel av Räddningstjänsten. Bärgare beställdes till fordonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait