Barnens festivaldag i söndags lockade tusentals

Text & foto: Tobias Marbenius

I söndags hölls Barnens festivaldag i Aneby Folkets Park. Med tanke på att det inte kom så mycket folk som man hoppats på dagen innan till Aneby Visfest, hade Lena Algeskär, ordförande i föreningen Aneby Folkets Park, såklart hoppats på många – men hade kanske inga högre förväntningar över besökarantalet denna dag. Parken har under några år tillbaka haft problem med folktillströmning, men…

…När klockan slog tio och parkpersonalen öppnade upp grindarna fylldes parken fort med barn och deras följeslagare. I parken denna dag hade det utlovats hoppborgar, hinderbana, brandbil, lotter, fiskdamm, chokladhjul, ansiktsmålning, marknadskonfekt, leksaksförsäljning, ballonger och piratshow. I mat- och fikaväg utlovades vårrullar, korv med bröd, glass, fika, kaffe och läsk.

Räddningstjänsten hade i stort sett tagit med sig stationens alla fordon och kommit till folkparken.
– Båten fick stanna kvar hemma på station, berättade Markus Levin på Räddningstjänsten i Aneby, som hade fullt upp med alla barn som samlats runt honom. Förutom att få provsitta brandbilarna erbjöd räddningstjänsten att man fick spruta vatten samt en ta en åktur på kärran till deras fyrhjuling. Samtliga aktiviteter räddningstjänsten bistod med var oerhört populära.

Räddningstjänsten kom till parken med hela styrkan.
Brandmannen Roger Gillberg såg till att alla som ville fick prova på att spruta vatten. Något busigt barn försökte dessutom styra om riktningen på strålen för att istället för skogen träffa hennes pappa…
Marcus Lernedal körde hundratals barn under dagen.

Kapten Gunnar Sparrow höll till inne på dansbanan och när showen drog igång klockan 12 fylldes lokalen med barn. Alla barn som vågat sig dit bjöds på en spännande piratshow.

Bonnie Marbenius tillsammans med Kapten Gunnar Sparrow efter showen.

Korvförsäljningen höll parken själva med, och man hade förberett med ett stort antal korvar – men korvarna och bröden tog slut, snabbt fixade man genom Anebys matvaruaffärer fram 100 korvkitt till. Det räcker säkert, tänkte Lena Algeskär, men det tog inte lång tid innan de också var slut. Ett par hundra korvar införskaffades ytterligare – men även de tog slut någon timma innan festivaldagen var till ända.

Barnens fiskdamm var ett populärt besöksmål i parken, kön sträckte sig lång så även där tog fångsten slut i ett tidigt skede, men även där kunde man ”expressfrakt” fixa fram mer saker att fästa i klädnypan.

Runt 2000 personer kom till parken denna dag. Det var inte bara Anebybor som kom utan flera kom utsocknes ifrån.

Tack vare att flera företag och organisationer varit med och sponsrat dagen – behövda man i år inte ta någon entréavgift. Företagen och organisationerna som är med i samarbetet är, Attends, Svenska kyrkan i Aneby pastorat, HAGS, Gransnäs ungdomsgård, Studieförbundet Vuxenskolan, Aneby Kristna Råd och Lions.

– Vilken succé, vi är så tacksamma och otroligt glada, berättade en något överraskad Lena Algeskär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait