I Frinnaryd kyrka bjöd BelCanto på toner av välbehag

Text & foto: Kjell Olof Bohlin

När BelCanto-kören gjorde sin entré i Frinnaryds kyrka i söndags, var förväntningarna höga i den fullsatta kyrkan. På grund av pandemin har inte kören gjort något större framträdande under de senaste två åren. Konsertens rubrik ”Äntligen” var dubbeltydig eftersom även Marie Fredrikssons låt med samma namn framfördes av kören. Dirigent för BelCanto är sedan flera år är Anebybon Louise Lööv.

BelCanto-kören gav en konsert i Frinnaryds kyrka.

Louise Löövs insats för körens förmåga och inriktning måste anses som ovärderlig!

Omfånget i tid och stil var omfattande. Från Henry Purcells ”In these delightful pleasant groves” från 1600-talaets slut till årets schlagerlåtar ”Hold Me Closer” och ”Bigger Than the Universe”. Bredden avslöjar körens skicklighet och förmåga till instudering.

Bland övriga inslag kan nämnas följande.
Alla numren med imponerande soloinsatser av körens medlemmar. Med tanke på att de var många nämns inga namn.

Den tidlösa sången ”Tro” är starkt förknippad med Marie Fredriksson och tillhörde kvällens höjdpunkter.

Från filmens värld hämtades låten Hail Holy Queen (”En värsting till syster”). Den började i mjuka sakrala toner och övergick sedan i en svängig gospel. Det gungade på scenen och även i bänkarna!

”Klinga mina klockor” av välkända paret Björn Ulvaeus och Benny Andersson (ABBA) blev en uppvisning i fulltonig körklang!

Från gospelvärlden hämtades klassikern ”I Woke up This Morning”. Tala om sångglädje i kubik! Körmedlemmarnas rörelser smittade av sig på besökarna.

I sin korta betraktelse betonade prästen Ylva Eklund vikten av att växa i tro. ”Jämför aldrig din egen tro med andras.”

I avslutningen blev det dags för den moderna gospelsången ”Total Praise”. Det var nära att undertecknad förenade sig med kören, eftersom den var välbekant från Peter Sandwalls kör i Nässjö.

I den finstämda visan ”En sång till livet” i lugnt tempo fanns orden ”När jag inte orkar, vet jag att du orkar för mig.”

Som ett extranummer framfördes Anders Bagges festvalsbidrag ”Bigger Than the Universe”. Applåderna varade länge!

Kören BelCanto tackar för sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait