2022-03-25, Räddningspådrag när hund gick genom isen på Söljen, Sunhultsbrunn

Text & foto: Tobias Marbenius

Räddningstjänsten i Aneby fick vid 14:30-tiden bege sig till sjön Söljen vid Sunhultsbrunn där en hund hade gått igenom isen.

Räddningstjänsten tog sig ut till den nödställda hunden och kunde lyckligtvis rädda den så att den åter kom upp på torra land.

– Markus Levin, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby berättar att man tog sig ut med två ytlivräddare till hunden med hjälp av en hansabräda. Det var slitit idag, tuffa förutsättningar. Isen var tjock nog för att det skulle vara svårt att ta sig igenom men svag nog för att inte bära, vi fick kämpa hårt för varje meter, förklarar Levin.

– Hunden som låg en bra bit ut i vattnet gjorde ett tappert jobb, under tiden vi tog oss ut, jobbade sig hunden närmare oss. Vi hade tre spår som vi jobbade med parallellt, ena var den med hansabrädan, sen försökte vi med en eka som fanns på plats, samt så satte vi i vår motorbåt, men det blev hansabrädan som vi lyckades med, berättade Levin. Räddningsinsatsen gick bra, hunden var förstås trött och skulle nu följa med ägaren hem och värma sig.

Markus Levin passar samtidigt på att varnar för att isarna nu är förrädiska.
– Just nu ska man inte ge sig ut på dem, avslutar Levin.

Ytlivräddarna Marcus Lernedal och Olliver Vigant har trots att de badat gjort sig välförtjänta av en dusch. Foto: Räddningstjänsten i Aneby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait