2022-02-05, Räddningspådrag när fiskare gick igenom isen på Vrangsjön

Genrebild. Foto: Valentin Hintikka / Pixabay

På lördagsmorgonen vid 8-tiden fick Räddningstjänsten i Aneby, ambulans och polis larm om att en fiskare gått igenom isen på Vrangsjön, sydöst om Aneby tätort.

Det var vid 8-tiden på lördagsmorgonen SOS Alarm fick in ett samtal om en fyrhjuling med en person på som gått igenom isen och hamnat i vattnet i Vrangsjön, sydöst om Aneby samhälle.

Räddningstjänsten i Aneby, ambulans och polis larmades till platsen för händelsen. Även en anhörig som fått kännedom om olyckan hade tagit sig till platsen.

– När vi kom dit hade den drabbade personen kommit upp på land, men fyrhjulingen stod kvar ute på isen, halva var under vatten, förklara Mikael Fyhr, styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Den drabbade personen som delvis hamnat i vattnet blev undersökt av ambulanspersonal. Han behövde inte medfölja till sjukhus.

– Inget läckage hade uppstått på fyrhjulingen, så att bärga den får bli ett ärende för försäkringsbolaget, berättar Mikael.

Genrebild. Foto: Matthias Groeneveld / Pixabay

– Med den senaste tidens skiftningar i väderleken med värme, kyla och regn har isarna blivit väldigt vanskliga. Isen kan vara tjock på ena stället och tunn på ett annat, där det är strömt och i närheten av uddar kan isen vara riktigt svaga. När vi fick in larmet lät det allvarligt, men denna gången gick det otroligt bra, avslutar Mikael.

Polisen misstänker inget brott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait