2022-01-30, Flera träd fällda i Aneby av stormen Malik

Stormen som fått namnet Malik fällde flera träd i Aneby när den drog fram under lördagskvällen och natten mot söndagen. Även en flaggstång på Storgatan i Aneby höll på att välta.

Två träd hade under natten fallit bredvid varandra och blockerade vägen mellan Hullaryd och Vireda.

Vid 21-tiden på lördagskvällen fick Räddningstjänsten i Aneby in ett larm om ett nerfallet träd som låg i höjd med Aneby över riksväg 32. Vid 02-tiden fick räddningstjänsten åter ge sig ut till riksväg 32 och ett nedfallet träd över vägen vid Sunhultsbrunn.

Träd föll även över flera andra vägar i kommunen. På ”svinarakan” mellan Aneby och Bälaryd blockerade exempelvis ett större träd hela vägbanan vid 21:30-tiden.

Ett träd föll på lördagskvällen över vägen vid Mosserydssjön mellan Hullaryd och Vireda.

Under natten, vid 04-tiden började det även att snöa i Aneby.

På söndagsmorgonen vid 07:30-tiden fick Räddningstjänsten i Aneby ett larm om att en flaggstång vid Qstar på Storgatan höll på att välta. Räddningstjänsten halade flaggan och fällde ner flaggstången.

– Det har blivit lite lugnare med Malik än vad vi befarade, och så verkar det ha varit i hela länet. Vi har haft en avstämning nu på morgonen, berättar Tobias Arvåsen, räddningsledare på Räddningstjänsten i Aneby på söndagsmorgonen.

Tobias Arvåsen, räddningsledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Enligt E.ON är tusentals strömlösa efter Maliks framfart. I Aneby var det på söndagsmorgonen exempelvis strömlöst vid Blå Grindar, Vrangsjö och norr om Hullaryd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait