2022-01-20, Träd över väg, Skärsjö

Under veckan har blåsten gjort att flera träd har fallit i Aneby kommun. Under natten till måndag hade Räddningstjänsten i Aneby fullt upp med att göra riksväg 32 farbar för trafik efter flera nedfallna träd. Idag fick de rycka ut när det låg ett träd mellan Skärsjö och Flisby.

Vid 13:30-tiden på torsdagen fick Räddningstjänsten i Aneby bege sig till väg 961 där det i närheten av Karstorp mellan Skärsjö och Flisby hade fallit ned ett träd som hamnat över vägbanan.

Ingen person eller fordon ska ha blivit skadat vid denna händelse. Däremot gick det lite värre under natten till måndag när Räddningstjänsten i Aneby var ute och röjde träd som hamnat över riksväg 32.

– Ett träd föll över ett av våra fordon, berättar Mikael Fyhr, styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Trädet föll över släckbilen och en del plåtskador uppstod, även blåljusrampen har blivit träffad. Det mesta av trädet hamnade framför släckbilen, förklarar Fyhr.

– Under natten tog vi säkert hand om 15-tal träd på sträckan mellan Blå Grindar och Sunhultsbrunn, berättar Fyhr som är tacksam över att ingen ur styrkan kom till skada.

Fordonet fick inte större skador än att det fortfarande kan vara i bruk. Släckbilen ska repareras, men oklart när det blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait