2021-07-05, Översvämning efter regn ledde till stora skador

På måndagseftermiddagen kom ett kraftigt skyfall in över Tranås, regnet fortsatte mer eller mindre efter det hela kvällen. Vid 16-tiden började de första larmen komma in till SOS Alarm om översvämningar i fastigheter och utomhus.

Det blev en hektisk dag för räddningstjänsten, larmen om vattenfyllda källare, garage, förråd och översvämmade fastigheter duggade tätt. Även vissa ställen av vägbanan i centrala Tranås var översvämmade med vatten. En del bilister vågade chansa att ta sig igenom vattenmassorna med bil, en del klarade det – en del blev stående. Flera vägar stängdes av för trafik.

Parkeringen intill Västra vägen i Tranås förvandlades till en sjö, bilar som stod parkerade där hamnade delvis under vatten. Fler bilder från parkeringen finns längre ner på sidan.

Räddningstjänsten i Aneby fick vid 17-tiden bege sig till Tranås för att hjälpa sina kollegor med flera av larmen som strömmade in allt eftersom kvällen gick.

Fastighetsägare och grannar var räddningstjänsten behjälpliga med att dra slangar och fösa undan vattenmassor. Stundom var det väldigt kaotiskt. Regnet var intensivt och vattenmassor omvandlade tillfälligt gator till floder.

En svanfamilj hade fått nog av allt vatten och slagit sig till ro på ett vattenfritt ställe mitt emellan översvämningarna vid Västra vägen i höjd med affären Lidl.

Sent på måndagskvällen kom det även ett skyfall över Aneby. Då räddningsmanskapet från Aneby befann sig i Tranås fick räddningstjänsten i Anneberg bege sig till Aneby när larm om översvämning i Aneby började att trilla in.

När räddningstjänsten anlände hade vattnet på de två ställen som de larmats till sjunkit undan och Anneberg ställde upp sig i Aneby på passning utifall något mer larm skulle komma.

Nedan är bilder från parkeringen intill Västra vägen i Tranås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait