2021-06-11, Allvarlig trafikolycka på riksväg 32, Eksjö

Vid 8-tiden på fredagsmorgonen larmades ambulans, polis och räddningstjänst till en allvarlig trafikolycka mellan en lastbil och en personbil på riksväg 32. Olyckan inträffade mellan södra och norra infarten till Eksjö.

Efter kollisionen hamnade båda fordonen i diket på var sida av vägen. En person färdades i varje fordon.

– När vi kom fram till platsen var föraren i personbil fastklämd så vi fick arbeta med losstagning, berättar Tobias Arvåsen, insatsledare på räddningstjänsten i Aneby och Eksjö.

Föraren av lastbilen ska enligt polisen varit mycket chockad men fysiskt oskadd.

Vid 12:20-tiden meddelade polisen att föraren av personbilen, en man i 50-årsålder, avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Riksväg 32 var vid olycksplatsen helt avstängd för trafik under räddning och bärgningsarbetet. Innan räddningstjänsten hunnit leda om trafiken uppstod en del köer.

Polisen tar både personbilen och lastbilen i beslag för att göra en teknisk undersökning. Detta för att undersöka om det kan ha varit något fel på fordonen.

Polisen har dokumenterat olycksplatsen och har pratat med vittnen.
– Vi kommer att utreda orsaken till olyckan, meddelar polisen.

– Efter att vi var klara på trafikolyckan samlades vi på stationen och hade debriefing, berättar Arvåsen.

När polis och räddningstjänst lämnade platsen tog trafikverket över arbetet med säkerheten på vägsträckan så att bärgaren kunde få arbeta på ett säkert sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait