2021-05-31, Räddningspådrag när kalvar gått ner sig på mosse

Räddningstjänsten från Aneby och Tranås larmades vid 18:45-tiden till landsbygden mellan Sunhultsbrunn och Frinnaryd. Vid en mosse hade tre stycken kalvar gått ner sig och kunde inte ta sig fria för egen maskin.

– Nu har vi klarat av dagens fyspass, konstaterade brandmännen efter upptagningen av kalvarna som fastnat i mossen.

Till området där kalvarna satt fast fanns ingen farbar väg, utan räddningstjänsten fick tillsammans med 4-5 bönder för hand dra upp kalvarna. – En av kalvarna hade bönderna fått upp när vi kom fram, berättar räddningsledare Jörgen Franzén.

För att få upp de två andra kalvarna som satt fast 30-40 meter ut på mossen hjälptes bönderna och räddningstjänsten åt tillsammans, förklarade brandmännen – som var märkbart trötta efter insatsen. När kalvarna väl kommit upp ledde bönderna bort dem från platsen. Till synes var alla tre kalvarna förvånansvärt pigga efter äventyret som de varit ute på.

Här är brandmännen samlade efter att kalvarna kommit upp på torra land. Från vänster: Roger Gillberg, Hussain Al-Khafaji, Gabriel Soldan, Christian Hörlenius, Claes Kämpe, Oliver Vigant, Johan Nilsson, styrkeledare Markus Levin. Saknas på bilen gör räddningsledare Jörgen Franzén.

Det är inte så ofta som Tranås och Aneby räddningstjänst är ute på samma uppdrag så det är ju värt att föreviga, tyckte brandmännen och ställde upp sig på rad på grusvägen där fordonen var parkerade. De två brandmännen från Tranås, Christian och Claes, är för övrigt bosatta i Aneby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait