Maria har öppnat massagesalong

Text & foto: Tobias Marbenius

I slutet av 2020 startade Anebybon Maria Engelbrekt företaget Din Stund.
Maria är född och uppvuxen i Aneby och bor nu på Myntgatan med sin familj som består av maken Joakim, dottern Cornelia och sonen Oskar. Och det är just på Myntgatan, i källaren av villan som Maria har sin nyöppnade massagesalong.

När AnebyNytt öppnar dörren som leder ner till källaren möts jag av en behaglig doft som inbringar ett lugn. Maria möter mig nedanför trappan och hälsar mig välkommen. – Ja, det är här jag håller hus, jag är så nöjd, berättar Maria med ett stort leende innan jag ens hinner ställa en fråga.

Rummet som finns nedanför trappan går i behagligt grönt och doften jag kände när jag klev innanför ytterdörren förstår jag nu komma ifrån doftljus, flera ljus är tända och ur högtalaren ljuder avslappnande musik. Mitt i rummet står en inbjudande massagebänk. – Det är min händiga man Jocke som fixat iordning rummet, jag har sagt hur jag vill ha det och Jocke har fixat. Tidigare var det ett sånt där förråd med grejer man egentligen inte behöver, berättar Maria.

Maria är inte bara massör utan även kock

– Sedan 20 år tillbaka har jag arbetat som kock inom Aneby Kommun, de senaste åren som storkökskock på Furulidsköket. Jag trivs väldigt bra med att vara just kock i Aneby kommun, men kände samtidigt att det skulle vara kul att göra något eget, säger Maria och fortsätter, jag älskar själv både att få och ge massage och har hobbyknådat familj och vänner under flera års tid.

När jag fick syn på en massageutbildning i Stockholm som verkade bra tog jag tag i saken och utbildade mig. I december fick jag diplomet säger Maria och pekar mot tavlan på väggen som avslöjar att hon har kunskap inom tekniker inom klassisk Svensk massage, effleurage, petrissage, friktioner och tapotement. Den skoldagen när vissa av de orden skulle läras in var jag antagligen frånvarande =) Man kan även läsa att Maria har godkända kunskaper i grundläggande anatomi, fysiologi, kontraindikationer och kundbemötande.

Fler utbildningar på gång

– Jag erbjuder Klassisk massage, hel och halvkropp, massage på fötter och ben och koppning. Känner man sig stressad och vill koppla av rekommenderar jag avslappningsmassage. Nu går jag även en utbildning i Hot Stone, där man lär sig att masserar med heta lavastenar som är uppvärmda i ett vattenbad – otroligt skön upplevelse, djupverkande och avslappnande, säger Maria.
Salongen har sedan den öppnades varit välbesökt.
– December var en bra månad att köra igång på, det verkar som ett presentkort hos Din Stund blev årets julklapp, skrattar Maria.

Världens bästa salva

– Jag har även blivit stolt återförsäljare åt Hot & Cold, salvan som jag själv tycker är världens bästa, berättar Maria och tillägger att den är från Faxma i Råby utanför Aneby.

Maria berättar att i nuläget är tanken att hon ska jobba kvar som kock i Furulidsköket och ha massagen som en sidoverksamhet, så får hon se hur det blir framöver.
– Jag masserar efter min ordinarie arbetstid, så mycket jag hinner och orkar.

När jag frågar om vilka kunder hon riktar sig mot, så berättar Maria att alla är välkomna, bara man tar sig ner och upp för trappan. – Man behöver inte ha värk för att komma hit, det är förebyggande att få massage, avslutar Maria Engelbrekt.

Vill du veta mer om vilka behandlingar Maria erbjuder så finns det information om det här, likaså kontaktuppgifter för att boka Din Stund…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait