Oväntat besök i kohagen

När Rickard Klahr i Hagrida som är beläget mellan Askeryd och Eksjö på söndagsmorgonen var på väg hem efter att ha tagit en morgonrunda i ladugården som han gjorde den oväntade upptäckten, i hagen där Highland Cattle-djuren Ny-Konrad, Tilda, Frisse och Majasom befann sig hade en besökare kommit.

Rickard snabbade sig hem och sa till hustrun Carina och de andra som befann sig i boningshuset att de måste komma ut och titta. Carina första tanke var att kossan Tilda hade kalvat, hon har sett väldningt tjock ut – så jag slet såklart med sig kameran och sprang ut, berättar Carina Klahr.

När Carina kom fram till hagen såg hon att det hade blivit tillökning i hagen, men inte ett kalv som hon trodde, och hoppats på. – Det var ju inte alls någon kalv utan ett litet vildsvin! Berättar Carina och fortsätter, den sprang runt mellan benen på våra Highland Cattle, och rädd var den inte heller, trots att vi bara stod några meter därifrån och tittade.

Foto & film: Carina Klahr

– Vi köpte fyra stycken Highland Cattle för några veckor sedan av vår granne, sedan dess har de fått gå nära vårt hus så att vi ska vänja oss vid dom, och de med oss såklart. De är väldigt snälla även om de ser lite läskiga ut, man får vara lite försiktig med hornen, men det går bra att kamma luggen på dom, säger Carina. Det är en tjur, en stut, en ko och en kviga.
Vildsvin finns det gott om här men vi har aldrig varit med om att komma så nära en gris innan, berättar Rickard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait