2020-06-15, Lastbilsbrand, Sunneränga

Vid 14:30-tiden fick räddningstjänst och polis rycka ut till en lastbilsbrand på riksväg 32. Olyckan inträffade vid den så kallade Topparkullabacken vid Sunneränga mellan Bredestad och Eksjö. En mörk rökpelare kunde ses på långt håll. Vid räddningstjänstens framkomst visade sig att det var en borrigg på ett flak som brann.

När chauffören av lastbilen upptäckte att det slog upp lågor bakom förarhytten stannade han och lyfte snabbt av flaket med den brinnande maskinen, även sprängmattor som var lastade på flaket stod i brand.

Spridningsrisken till den intilliggande skogen var initialt stor berättar första insatsledare Markus Levin som var den första personen från räddningstjänsten som anlände till platsen. Markus fick till en början rikta in sig på att hålla det brinnande gräset bredvid vägen i schack så att branden inte fortsatte till skogen. Det råder hög brandrisk i området.

Enheter från räddningstjänst i Aneby, Anneberg, Eksjö och Nässjö larmades till platsen. Efter ett tag hade räddningstjänsten branden under kontroll och spridningsrisken till skogen var längre inte någon fara.
Borriggen, sprängmattorna och flaket fick omfattande skador och måste bärgas från plasten.

Riksväg 32 förbi brandplatsen stängdes av under släckningsarbetet. Ingen person kom till skada. Polisen misstänker inget brott.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait