EBBA TORSTENSSON

Text: Tobias Marbenius
Foto: Ebba Torstensson

Rösten har kunnat höras i etern många gånger, då som journalist på Radio P4 Jönköping. Nu adderas rösten med musik och Ebba Torstensson från Aneby släpper låten Candle.

Sedan Ebba för 21 år sedan föddes har hon vuxit upp i Aneby med sin familj, mamma Annika, pappa Johan samt sina två bröder.

Ebba berättar att hon alltid haft ett intresse för musik. Musiken har varit med mig hela tiden då många i min familj och släkt är musikaliska. Under högstadiet var jag en del av gruppen Vocal Voices, tyvärr la gruppen ner lagom tills jag började gymnasiet.

Efter högstadiet på Furulidskolan blev det estetprogrammet med inriktning dans på Holavedsgymnasiet i Tranås. Även att inriktningen var dans vävdes sången in genom olika projekt.

Efter gymnasiet gick flyttlasset till Jönköping där studier till journalist på Södra Vätterbygdens folkhögskola tog vid. Under studietiden har Ebba även kunnat höras i radion då hon jobbat extra som journalist på Sveriges Radio P4 Jönköping.
Efter examen nu i vår går flyttlasset vidare till Malmö för att jobba på SVT Nyheter.

Låten Candle som finns med på AnebyNytt.se spellista på Spotify är skriven och producerad av Mikael Kullén och Alexander Qvarnström.
När vi spelade in låten jobbade vi fram något tillsammans som passade mig och som den är idag, berättar Ebba Torstensson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait